Body scrub maken

ddfcf920eabca6cc79811002f207f4edHet is altijd wel fijn als je body scrub op doet en dat je daarna een fijne zachte huid hebt. Het maakt je huid niet alleen zacht maar het zorgt er ook voor dat je je dode huidcellen verwijdert. Je kunt body scrub kopen maar je kunt het ook zelf maken. Je kunt uit allerlei kleuren, geuren en soorten kiezen. Ik ga jullie uitleggen hoe je body scrub maakt, Zoet en zout.

Wat heb je nodig voor 1 potje body scrub:

  • 50 ml olijfolie
  • 100 gram suiker/zout
  • 2 eetlepels honing

Het is eigenlijk heel simpel: Je zorgt dat je een kom hebt waar je eerst de suiker in doet. Vervolgens voeg je de olijfolie er bij toe en roer je het zorgzaam tot het een soort papje wordt. Je kunt zelf altijd nog kiezen of je er meer suiker bij doet of meer olijfolie. Meer suiker verwijdert meer dode cellen en is wat grover en als je meer olijf olie er in doet is het minder grof. Nu doe je de 2 eetlepels honing er in, honing zorgt voor een extra heerlijke geur. Nu meng je het tot een echt papje en dan schep je het met een lepel en het potje die je hebt klaargelegd. Zorg dat het potje goed dicht kan.

Je kunt er altijd een beetje citroen sap bij doen of een vanille extract voor de extra geur. Een kleurstof er in kan ook geen kwaad. Veel succes ermee!!!

Geef een reactie