Wat te doen tegen statisch haar?

0ecceaab857e46d825c74527125fcad4Er is wel zeker een ding waar elk meisje zich aan ergert in de winter: statisch haar. Je doet een muts op school af en dan schrik je je kapot want dan staat daar ineens een haar monster. Dit is erg vervelend en zeker als je er nog een beetje fatsoenlijk er uit wilt zien! Ik ga jullie tips geven:

  • Je haarborstel kan veel effect hebben op statisch haar, vooral plastic haarborstels zijn vervelend. Wist je nog dat je vroeger van een glijbaan afging en je haar omhoog ging staan? Nou dat is dus precies het zelfde als een plastic haarborstel. Je kunt een speciale haarborstel kopen maar die zijn wel erg prijzig maar je kunt ook je haarborstel een beetje nat maken of in de koelkast stoppen s’avonds.
  • Gebruik zo min mogelijk een föhn om je haar te drogen want dit zorgt juist voor statisch haar. Gewoon geduld hebben na het douchen dus! Je kunt ook een speciale föhn kopen maar ook deze zijn erg prijzig.
  • Kijk goed wat voor kleding je aan doet want synthetische kleding zorgt er juist voor.  Ga maar eens kijken naar katoen kleding en je zult merken dat het een stuk minder word. Ook wollen sjaals en mutsen zorgen voor statisch haar, dus kijk ook of hier iets van katoen is.
  • Gebruik haarolie! Dit vermindert het meteen. Je brengt een druppel aan op je handen en dan wrijf je het in je haar en je merkt meteen het verschil. Vergeet natuurlijk ook niet de onderkant van je haren!

Dit waren alle tips! hopelijk heb je er wat aan!

 

 

Geef een reactie