Hoe kan je leren longboarden?

Longboarden is de laatste jaren echt Nederland binnen komen stromen, steeds meer mensen willen het leren en schaffen een longboard. Voordat je een longboard aanschaft is het natuurlijk handig om je eerst te oriënteren op het internet of via mensen die je kent die boarden, dit is wel belangrijk want dan weet je ook goed wat voor deck je het best kunt halen. Maar hoe kom je nou verder dan de gedachte “ik wil leren longboarden?”, nou dat is best simpel. Als je echt wilt leren longboarden moet je er ook voor gaan, en niet gaan afwachten tot je er tijd of zin in hebt om een deck aan te schaffen.

Twee jaar terug kocht ik mijn longboard, het was nogal een snelle keuze van mij want ik wou eerst een skateboard kopen maar toen ik nou eenmaal een longboard zag was ik er al helemaal weg van. Mijn longboard kwam al snel binnen en ik ging echt meteen die dag al de straten op. Ik had natuurlijk al wel wat ervaring met skaten want vroeger had ik een soort van penny board, en dan spreken we echt in de tijd dat ik nog 8 tot 10 was. Een aantal jaren later kreeg ik een waveboard, ik was daar enorm blij mee. Maar om weer tot het verhaal te komen, zonder al te veel na te denken ging ik gelijk al op een best wel hoge snelheid de straat op. Ik werd echt al snel beter en beter en begon al een paar weken later met een downhill te nemen, dit was echt een geweldig gevoel. Zelf was ik niet zo bang om te vallen, ik maakte me er ook geen zorgen om, want anders zou ik al helemaal niet verder komen.

Als je graag wilt leren longboarden zou ik zeggen om gewoon te beginnen met een simpele longboard, dit kan een pintail zijn of een andere board. Als je dan uiteindelijk je longboard hebt binnen gekregen wees dan niet bang om een ritje te maken, je leert het door te doen. Als je je er nog een beetje onzeker bij voelt doe het dan rustig stapje voor stapje. Het is het handigste als je het oefent op een plein/ straat met goed asfalt. Vergeet natuurlijk ook niet bochten te leren maken, want als je snelheid te pakken krijgt moet je ook bochten kunnen maken, anders kom je nog niet ver. Als je al een tijdje bezig bent begin je je steeds zekerder te voelen op je longboard, je weet hoe je het beste kunt staan en afzetten. Ik raad je wel aan om niet meteen te gaan denken dat je het gelijk kunt, het heeft echt oefening nodig, maar dat komt al snel.

Ik raad het jullie echt aan om gewoon een longboard aan te schaffen. Het is echt heerlijk om door de straten te cruisen alleen of met vrienden. Het is natuurlijk ook erg goed voor je want je conditie verbeterd echt snel en je krijgt echt veel betere kuitspieren. Dus ik zeg gewoon doen en niet te lang twijfelen!

Geef een reactie