Hoe organiseer je een tuinfeest?

Bijna jarig en totaal geen idee wat voor feest je kan geven? Geef dan gewoon een feest in je tuin. Het is een erg leuk en gezellig idee. Ik ga jullie vertellen hoe je het best een tuinfeest kan organiseren.

Inkopen
Voor de inkopen moet je niet al te moeilijk denken. Kies van alles wat je nodig hebt gewoon de goedkoopste uit, je gasten zullen hier zeker geen probleem van maken. Over de snacks gesproken kan je het beste gewoon chips en nootjes uitzoeken, dit vind iedereen wel lekker. Soms vinden je gasten het ook wel fijn als ze iets gezonds kunnen eten zoals komkommer, tomaatjes enz. Voor het drinken kan je het beste gewoon plastic bekertjes kopen, want met glazen heb je grote kans dat ze stuk vallen.

Zitplaatsen
Zorg voor voldoende zitplaatsen, zo ongeveer de helft van een feest wilt altijd wel kunnen zitten. Heb je geen voldoende stoelen? Misschien kan je vragen aan je buren/vrienden of familie. Je kunt ook tafels regelen waar je gasten aan kunnen gaan staan kletsen, dit doet het ook altijd wel goed.

d8517ae44247813486e24922207f7a73Decor
Als je te weinig ligt in de tuin hebt kun je verlichting ophangen. Je kunt kiezen voor lampjes maar je kunt ook kiezen voor kaarsen, je kunt de kaarsen overal neerzetten maar niet in de loopruimte, dan heb je de kans dat het sneller omver wordt getrapt.  Je kunt ook gezellig slingers ophangen, dit maakt het feest nog gezelliger.

Muziek
Als je kiest om muziek te draaien op je feest moet je wel rekening houden met de buren, je kunt ze het best mededelen dat je een feest geeft en eggen als het te erg word dat ze het bij je kunnen zeggen. Je kunt zelf kiezen wat voor muziek je draait, de top 40 is natuurlijk het meest bekend.

Tip: Het is handig om rekening te houden met slecht weer, zorg dus ook dat al je gasten naar binnen kunnen als het begint te regenen.

Veel plezier en succes!

 

 

Geef een reactie