Skateboard? Longboard? Wat is het verschil?

Aangezien ik vaak veel vragen krijg als ik ga longboarden wat het verschil is tussen een skateboard en longboard is ga ik jullie vandaag het verschil uitleggen, het is niet zo moeilijk.

84f5486f77c9e84639d912b6c9a1112b
Dit is een longboard

Veel verschil is er niet, een longboard is alleen veel langer dan een skateboard en het kan andere vormen hebben. een skateboard is bedoelt voor kunstjes en trucjes, je kunt er dus als je een beetje gevorderd bent zo van een schans af. Een longboard is meer bedoelt voor lange afstanden, het stuurt veel makkelijker en de wielen zijn een stuk groter.

ec8c707d916d19dad4f64f2f907434d5

Penny board
Een penny board is een skateboard maar dan met een ander uiterlijk. Oorspronkelijk komt het uit Australië. In de jaren 80 waren ze erg populair maar toen stierf het een beetje uit. Nu sinds ongeveer een jaar zie je ze steeds meer. De wielen zijn groter dan een echt skateboard dus je kan er veel sneller mee en sturen is ook veel makkelijker.

Uit ervaring spreek ik dat het handiger is om beschermers om te doen als je gaat skaten, ik skate namelijk niet echt rustig aan dus komen beschermers goed van pas. Ook moet je goed kijken waar je gaat skaten, een goede weg moet gladde asfalt is het best.

 

 

Geef een reactie