Week een als topper!

Voordat ik begin met mijn blog zal ik even een korte toelichting geven. Ik heb me dit jaar dus opgegeven om te komen werken bij TOPrecreatie, iets dat me echt geweldig leek om te doen. Al snel kreeg ik een bericht terug dat ik naar een trainingsweekend mocht komen, dat ging al best snel namelijk ik had een week later al trainingsweekend. Ik keek er heel erg naar uit en spannend vond ik het niet echt, ik was eerder echt heel erg benieuwd hoe het zou gaan. In het trainingsweekend heb ik veel geleerd en daarnaast hele leuke mensen leren kennen en natuurlijk hoopte ik dat ik de meeste terug zou zien een week later op de kickoff dag. Ja hoor, ik kreeg die week een telefoontje dat ik aangenomen was. Ik was enorm blij en toen ik op de kickoff dag vele mensen terug zag die ik op het trainingsweekend had leren kennen was ik al helemaal blij. En nu, ja, na een aantal weken sta ik dan al op een camping. Iets waarvan ik in het begin van het jaar niet gedacht zou hebben dat ik dit zou gaan doen.

Het is nu precies een week geleden dat ik begon met werken als topper. Ik moest een aantal uren reizen met de trein en bus om daar de camping te gaan, ik moest namelijk naar zeeland. Ik vond het enorm spannend, ik reed over trajecten waar ik nog nooit was geweest en dit keer moest ik alles in mijn eentje doen, iets waar ik best wel bang voor was. Het is bijna niet te beschrijven hoe spannend ik het vond maar van de andere kant keek ik er ook wel heel erg naar uit maar het was gewoon anders, heel erg zelfstandig. Na honderd keer vragen aan buschauffeuren of ik wel in de goeie bus zat was ik dan eindelijk aangekomen bij de enige echte camping. Ik stapte uit de bus, en het enige wat me opviel waren de enorm grote zeemeeuwen, iets dat we natuurlijk niet hebben in Limburg. Aangezien ik die zeemeeuwen zo erg op pinguïns vond lijken noem ik ze ook geen zeemeeuwen meer, nee die bestaan voor mij niet meer, het zijn gewoon grote vliegende pinguïns. Het was spannend om de camping op te lopen en zo naar de receptie te lopen, maar ik dacht zo van als ik nou snel loop ben ik er snel vanaf dus ja hoor, daar zag je mij weer heel snel met een koffertje lopen richting de receptie, alleen mijn snelheid was wel al snel wat afgenomen toen ik weer bijna kennis maakte met een opstapje, ja nu heb ik wel geleerd om daar mijn voet op te tillen en niet moet vallen. Ik werd direct doorverwezen naar de enige echte stacaravan, een prachtig, letterlijk oogverblindend, huisje wat er echt heel gezellig uit zag. Ik leerde mijn collega kennen, en daarna gingen we direct richting de kinderclub om kennis te maken met de kinderen. Ik voelde me eigenlijk al gelijk thuis, die avond had ik al mee gedaan met een activiteit en die ochtend daarna begon mijn eerste werkdag. Mijn eerste werkdag begon rustig, het was wel wat druk bij de knutselactiviteit maar dat was echt leuk. Verder die dag waren nog hele leuke andere activiteiten en ik heb die dag echt wat geleerd. Namelijk: mijn naam is behoorlijk moeilijk. Iedereen had moeite om mijn naam te onthouden en daarom word ik nu Bo genoemd, was eerst wel even wennen maar nu weet ik niet anders meer hier op de camping. Deze dag was ook de dag dat ik het dorp heb leren kennen, het heeft hier echt een hele andere sfeer, heel toeristisch en behoorlijk druk. Aan het eind van deze dag was ik behoorlijk uitgeput maar dat was juist goed. Ik had hard gewerkt en hele leuke activiteiten georganiseerd met mijn collega. En zo is mijn eerste werkdag behoorlijk snel voorbij gegaan waarin ik veel heb geleerd, heel veel plezier heb gehad en veel mensen heb leren kennen.

Momenteel werk ik hier dus al een week. En wat ik vooral merk is dat je echt veel energie nodig hebt en laat ik dat nou net hebben. Het is erg leuk om kinderen iets te leren of te entertainen, je ziet namelijk echt dat ze er plezier aan beleven. Het is echt een heel leuk vakantiebaantje waarin je hard werkt en tussendoor lekker rust hebt. Je kunt al je creativiteit tonen en hoe creatiever hoe leuker. Elke dag word er theater gespeeld en dat vind ik echt leuk. Het is heel veel improviseren, eerst was ik daar niet bepaald goed in maar na een week leer je dat echt wel. Ik had niet gedacht dat het zo leuk zou zijn om typetjes te spelen. Ook vind ik elke ochtend weer opnieuw de knutselactiviteiten leuk. Het is een rustig begin van de ochtend en je hoort allerlei leuke verhalen van kinderen. Iedereen probeert mooie creaties te maken en dat lukt ook gewoon iedereen.  Werken als topper is echt heel leuk om te doen, en als je nou ook nog eens op zo’n leuke camping als waar is ben sta dan is het al helemaal leuk. Zo’n werkweek als deze gaat echt snel voorbij, dat komt gewoon omdat je continu bezig bent. Deze week hebben we ook vele verschillende dingen gedaan en afgelopen woensdag, toen het zo warm was hadden we thema dag. In mijn boeren pakje gingen we een spel doen, iets met water. Omstebeurt liepen een voor een kinderen een parcour, en in dat parcour werd je nat gemaakt.  Op een gegeven moment was iedereen zo nat dat er een watergevecht ontstond, en ja hoor in was de prooi. Emmers water vlogen mijn kant op en ik was letterlijk van top tot teen nat, dus plezier heb je wel als je hier werkt. Zo heb ik nog veel meer leuke activiteiten mee gemaakt maar het is echt veel te veel om te vertellen, dus er komen vast nog vele verhalen aan. Ik kan in ieder geval zeggen dat het echt enorm leuk is om hier te werken en dat ik echt uit kijk naar de komende weken.

Geef een reactie