Aardbeien cupcakes bakken
Vandaag gaan we cupcakes bakken. We bakken voor 12 cupcakes. Alle ingrediënten moeten op kamer temperatuur zijn. Laten we maar beginnen…
Dit heb je nodig:
- 125 gram boter die zacht is
- 125 gram bakmeel
- 125 gram suiker
- 2 eetlepels melk
- 2 eieren
Hoe krijg je boter zacht?
Nou het is eigenlijk best simpel, Je pakt een glazen kommetje dat groot genoeg is en dan leg je de boter in het kommetje. Je stopt het kommetje met boter 1 minuutje in de magnetron en dan heb je zachte boter. Kijk wel uit dat je het kommetje eerst laat afkoelen voordat je het oppakt!
Nu het echte werk…
verwarm de oven 170 graden voor en plaats de bak vormpjes op een bakplaat. Je pakt een kom en doet de boter er in. Dan stop je de eieren en melk er in. En tenslotte de suiker en bakmeel. Nu klop je het beslag ongeveer 3 minuten tot dat het een luchtig beslag is. Vul nu de vormpjes met 2 lepels. De cupcakes moeten er ongeveer 20 minuten in, dat ligt eraan welke oven je hebt. Controleer na 20 minuten of het al klaar is. Dit doe je door met een saté prikker in een cupcake te prikken. Als er nog wat beslag aan plakt moet het nog even blijven zitten.
Ingredienten topping
- 226 gram koude boter
- 1 kopje gezeefde poedersuiker
- 2 of 3 gesneden aardbeien
- lepeltje suiker
Gooi alles bij elkaar in een kommetje en roer goed totdat het echt een soort vaan room word. En dan kan je met een spuitzak het op de cakjes doen!
Nu kun je eventueel een aardbei op een cupcake leggen en dan smullen maar!!!
Succes!!!
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.