Recept: pepernoten maken
Sinterklaas is weer in het land dus dat betekent veel pepernoten eten maar welke pepernoten zijn nou lekkerder dan je eigen gemaakte? Ik ga jullie uitleggen hoe je zelf heerlijke pepernoten kan bakken!
Ingrediënten:
- 100 gram bloem
- 100 gram zelfrijzende bakmeel
- Anderhalf eetlepel speculaaskruiden
- 50 gram boter
- 60 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel stroop
- 3 eetlepels melk
- 1 losgeklopt ei
Bereidingswijzen:
Je pakt een kom en zeeft de bloem, bakmeel, suiker en kruides in de kom. Nu doe je gesneden boter in de kom. Je roert nu de stroop en melk door het mengsel. Nu kan je met schone en koele handen het mengsel kneden tot een deegbal, nu verpak je het met plastic folie en laat het minstens een uur in de koelkast rusten. Ondertussen kan je de bakplaat invetten of met bakpapier bekleden. Nu haal je de deegbol uit de koelkast en je draait er bolletjes mee in de vorm van pepernoten. Je legt ze op de bakplaat en drukt ze iets in en dan kan je met een losgeklopt ei de pepernoten een beetje invetten. Nu stop je ze in de voorverwarmde oven (175 graden) en laat ze ongeveer 5 minuten bakken. Laat ze daarna nog even afkoelen en je kan ze met een mesje van de bakplaat leggen.
Smakelijk!
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.