Hoe overleef je moeilijke schoolvakken?

Op school heb je makkelijke vakken en moeilijke vakken, de makkelijke vakken ben je dan ook goed in en vind je waarschijnlijk ook leuker en de moeilijke vakken heb je mee moeite mee. Ik ga jullie in het kort vertellen hoe je moeilijke vakken kan overleven.

Het is handig om te weten met welk vak je moeite hebt, en als je weet met welke vak je moeite hebt moet je er achter komen welk onderdeel je moeilijk vind. Neem bijvoorbeeld Engels, je kunt de grammatica moeilijk vinden of juist begrijpend lezen. Als je weet wat je moeilijk vind aan welk vak kan je verder. Nu kan je kijken hoe je het probleem kan oplossen, je kan het op verschillende manieren doen:

Aantekeningen
Zorg dat je in de les duidelijke aantekeningen maakt, hierdoor kan je het thuis nog eens na lezen en dan begrijp je het beter. Als je te weinig tijd hebt om aantekeningen te maken schrijf je steek woorden op, van deze steek woorden kan je als je thuis bent een verhaal schrijven en kan je het altijd na lezen.

Ezelsbruggetjes

Als je het moeilijk vind om iets te onthouden kan je ezelsbruggetjes maken, je moet er wel een kiezen dat je onthoud en dat niet zo moeilijk is om te leren.

Vragen stellen
Het is belangrijk dat je vragen blijft stellen, als je iets niet helemaal begrijpt moet je gelijk actie ondernemen en gaan vragen. Als je het na een tijdje nog niet begrijpt kan je altijd hulp vragen aan je docent, medeleerling of aan je ouders, die kunnen het meestal ook wel duidelijk uitleggen zodat jij het snapt.

 

Als je in een vak niet zo goed bent heb je vaak de neiging om het huiswerk te laten liggen, dit moet je dus vooral niet doen. Probeer als je huiswerk te maken want als je niet oefent zal je ook helemaal niks begrijpen. Heb je moeite met het maken van je huiswerk? Vraag gerust je ouders of vriendinnen, die kunnen je meestal wel helpen. Als je het niet begrijpt ga niet stressen, geef het ook vooral niet op, er komt een moment dat je het ineens snapt en dat het een makkie wordt.

ae0becfa4b90b8e1ab539da089ff2d41

Succes en blijf rustig!

Geef een reactie