Top 5 steden om te shoppen

Wie houd er nou niet van shoppen? Iedereen houd wel van shoppen, maar niet iedereen woont dicht bij een stad. Ik ga jullie vertellen welke steden in Nederland leuk zijn om te gaan shoppen.

10fde34d7256d2836e839207aef6d7a3 Utrecht
In de stad Utrecht is veel te beleven, je kunt er lekker gaan shoppen maar het is ook leuk om gezellig door de binnenstad rond te dwalen. Vanuit station Utrecht loop je eigenlijk meteen door naar het winkelcentrum, het is een groot gebouw. Zo kan je in het winkelcentrum veel leuke winkels vinden, niet alleen bekende maar ook hele leuke winkeltjes met leuke spulletjes die je niet in iedere winkel ziet. Natuurlijk zijn er veel terrasjes waar je even kan bijkomen van het shoppen, het ziet er allemaal erg gezellig uit. In Utrecht kan je 7 dagen in de week shoppen, dus ook op zondag. Ik vind dat Utrecht er echt gezellig uit ziet, ik raad je aan om er een keer heen te gaan als je er nog niet bent geweest.

e9124139884ddd4b3466f9af5e301ecdLeiden
Leiden heeft niet zo’ moderne winkelcentrum, het zijn vooral kleinere straatjes met veel leuke winkeltjes. Ik vind Leiden juist een leuke stad om te shoppen omdat het er gezellig uitziet, je kunt er heerlijk gaan wandelen langs de grachten af. Langs de gracht kan je ook even lekker op een terrasje gaan zitten en heerlijk genieten van de gezellige sfeer. Je vind niet alleen bekende winkels maar ook leuke kleine winkeltjes waar je even gezellig in kan gaan snuffelen. Het centrum van Leiden ligt niet zo ver van het station, 10 minuutjes lopen en je bent er al. De winkels in Leiden zijn ook op zondag allemaal open.

 

7769b2399c3e44ce0a41c7eed45468d1Rotterdam
Rotterdam is eigenlijk het tegenovergestelde dan Leiden, het is er namelijk behoorlijk modern. Als je uit het station komt word je meteen overspoeld door grote gebouwen. Het winkelcentrum is ongeveer 5 minuten lopen, niet ver dus. Je vind vooral leuke winkels in grote moderne gebouwen, deze stad sprak me echt aan omdat de sfeer hier zeker anders is dan Utrecht en Leiden, het is er gewoon moderner. De winkels zijn ook hier op zondag geopend.

675d9cff53e83a2f8df83f7a8a5cf826Maastricht
In Maastricht valt ook goed te shoppen, het is er erg gezellig. In Maastricht vind je vooral een goeie sfeer en leuke winkeltjes. In Maastricht is veel te vinden op het gebied “mode”. Je vind er veel winkeltjes met bekende merken, dus als je een echte mode freak bent, is Maastricht de beste plaats. Naast shoppen kan je ook gezellig wandelen langs de Maas en oude straatjes bezoeken. De winkels zijn ook hier elke dag open. Ik vind Maastricht een erg leuke stad om in rond te lopen.

5b9348de35770d359f6efb070d075870

Amsterdam
Als je meer iemand bent die van drukte houd ben je in Amsterdam op de juiste plaats. Je loopt hier door de menigte mensen heen en ondertussen moet je ook oppassen dat je niet onder een tram komt te liggen. Ik vind de drukte ook juist wel leuk, je ziet veel mensen. In Amsterdam kan je heerlijk een dagje shoppen met je vriendinnen, het is wel eventjes lopen vanuit het station maar opzich valt dat ook wel mee. Op zondag zijn er ook wel winkels open, maar niet allemaal. Ik raad je Amsterdam dus zeker aan!

Dit waren dan de 5 steden, ik ga graag naar deze steden om te wandelen en te shoppen. Veel plezier!

Geef een reactie